domenica 9 giugno 2013

Sito Settecamini apprezzato anche all'estero

Riceviamo diverse email dai lettori del sito del quartiere Settecamini, il sito ufficiale che riporta notizia del nostro quartiere o utili per la cittadinanza.
Alcune di apprezzamento, molte di segnalazioni, ed altri di partecipazione, ma quella che c'è giunta il 5 maggio, è davvero molto bella ed incredibile.
Nonna Maria, una signora di Budapest, che ha figli e nipoti nel nostro quartiere, ha scritto un email in riferimento al Parco Guido Rossa come riportato qui http://settecamini.blogspot.it/2013/06/parco-guido-rosa-settecamini.html molto bella non solo per i ringraziamento, ma anche per il confronto e soprattutto per il suo interessamento al nostro quartiere.
Per gentile concessione riportiamo la sua email, a cui vanno i nostri ringraziamenti per questo suo grande gesto.



Caro Emanuele,
Io sono Nonna Maria, abito a Budapest. Mia figlia e quattro nipoti abitare Settecamini.
Amikor kisebbek voltak, sokat jártam velük a Parco Tiburtina és a Parco Guido Rossa játszótéren. Az utóbbi volt a kedvencük, inkább odakívánkoztak, úgy hívták, hogy "Parco bello"! Minden nap ott szerettek játszani, pedig gyalogosan sokkal messzebb volt, hát összekötöttük egy kellemes sétával. Boldogságtól ragyogó arccal vették birtokukba a játékokat. Gyakran sorba kellett állni, rengeteg kisgyermek járt oda hintázni, labdázni... A mai helyzet elszomorít, a képek láttán már nem vinném oda őket.
Az az igazság, hogy estefelé, amikor már kiürül a játszótér, nagy kamasz fiatalok tartózkodnak ott, ők teszik tönkre, piszkítják be a parkot. Itt Magyarországon is előfordul ez a jelenség azokon a helyeken, melyeket nem őriznek. A szépen felújított, kultúrált játszótereket már védik a vandáloktól. Éjszakára bezárják, nappal is biztonsági őr felügyeli, toalettet is elhelyeznek benne. Csak így biztosítható a park tisztasága, a játékok épsége, a mindennapos kulturált környezet és játéklehetőség.
Minden elismerésem és köszönet az igyekezetükért! Itt Budapesten kapom az önök hírlevelét, figyelemmel kísérem a környezet szépülését, gondjaikat, problémáikat. Örömmel tölt el, a Parco Tiburtina csodálatos rendbetétele. Az elért eredmények megtartása a legnehezebb feladat. Amit csak az ott lakók aktivizálásával tudnak elérni. Legyen az gyermek vagy felnőtt.
Gratulálok eddigi munkájukhoz és kívánok a továbbiakhoz sok erőt, kitartást. Grazie mille Nonna Maria

Nessun commento:

Posta un commento